Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Amandelcake met kokos
Gesponsord — In de januarimaand experimenteer ik graag met het maken van gezonde recepten waar iedereen van kan genieten. Hoewel ik niet zo thuis ben in de wereld van de superfoods of andere gezonde voedingshypes zijn sommige ingrediënten uit die wereld me niet totaal vreemd.
Voor deze amandelcake met kokos hoef ik mijn huis niet uit. Alle ingrediënten staan standaard in mijn kelderkast. Niet eens per se omdat ze gezond(er) zijn, maar wel omdat ze lekker zijn. Deze amandelcake met kokos is makkelijk om te maken en gluten- en lactosevrij. Een heerlijk recept om schaamteloos van te genieten en met iedereen te delen!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 el kokosbloesemsuiker
- 100 ml DREAM Almond Sugar free
- 200 g amandelmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder, of 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 3 el gesmolten kokosolie + 1 tl om in te vetten
- 1 à 2 el honing
- 2 el geraspte kokos
Verder nodig
Brownievorm, ca. 20×31 cm (iets kleiner mag ook)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met kokosolie.
Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker schuimig — dit duurt circa 5 minuten. Voeg de DREAM Almond ongezoet, het amandelmeel, bakpoeder en de gesmolten kokosolie toe en spatel door het eimengsel. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak 30 minuten in de oven.
Bestrijk de warme cake met honing en bestrooi met de geraspte kokos. Serveer lauwwarm of koud.
Enjoy!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met DREAM
Themarecepten, Glutenvrije recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 08:16
Ik heb geen kokosbloesemsuiker in huis kan ik ook ipv stevia gebruiken ?
om 09:15
Ja hoor, dat kan ook
om 19:12
Spijt me voor de vraag maar wat is 100 ml, en waar zet ik de amandel dream? Of ik lees niet goed, sorry voor mijn vraag
om 17:00
Waanzinnig lekkere cake, maar hem regelmatig en ook visite is zeer content..
Niks meer aan doen.. 😉
om 15:44
Leuk om te horen! 🙂
om 15:49
Net de cake uit de oven gehaald. En ook al geproefd. Lekker!
Hoe kan ik hem het beste bewaren. Hij zit nog ik niet de bakvorn
om 14:17
Je kunt hem het beste bewaren in een afsluitbare bak op een koele, donkere plek.
om 15:51
Hoi ik zie niet wanneer de honing erbij kan.
Of lees ik er overheen?
om 15:57
Laat maar ik zie het al..
Hij staat nu in de oven..!
om 16:28
Enjoy! ?
om 17:49
Hallo Annemiek, recept lijkt me erg lekker, alleen, de dream almond ken ik niet.
Is dit een soort amandelroom?!
om 10:33
Hoi Lian, Almond Dream is een zuivelvrije amandelmelk.
om 14:22
De Amandel cake werd hier goed ontvangen, blijft lang vers
om 15:53
Leuk om te horen Marianne! 🙂
om 15:46
Hallo,
Ik heb een nieuw recept bedacht:
Wat heb je nodig voor 3 cakejes:
40 gram amandelmeel
30 ml melk
20 gr rietsuiker
20 gr roomboter
1 ei
een snufje zout
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Klop de suiker, de boter en het zout in een mixkom
3. Voeg nu al kloppend het ei en het amandelmeel toe
4. Giet het mengsel in de cakejesvorm
5. Laat het een 50 min in de oven staan en laat het afkoelen
Je kunt er eventueel nog chocolade dressing overeen gieten
Eet smakelijk!
om 15:43
Hoi allemaal Heb dit recept net gemaakt maar het beslag is kruimelig en droog ?
Heb het recept drie keer na gekeken en en alles gedaan zoals het staat in het recept.
Ik bak een paar keer per week dus ben niet nieuw in cake bakken .
Het zou een nat beslag moeten zijn maar is dus kruimelig en droog enig idee iemand ?
heb er zelfs extra amandelmelk ingedaan ? klopt het aantal eieren wel 2 stuks ?
Groetjes een bak en kookverslaafde