Ingrediënten
- 150 g andijvie, schoongemaakt en drooggedept
- 1 teen knoflook, gepeld
- 45 g walnoten
- 50 g oude kaas, geraspt
- 100 ml zonnebloemolie of koolzaadolie
Verder nodig
- Keukenmachine met hakmes
Ik ben dol op pesto. Vooral in de zomer als ik verse basilicum uit eigen tuin tot mijn beschikking heb maak ik het graag. Verse, zelfgemaakte pesto smaakt heel anders dan gekochte pesto uit een potje. Zachter, romiger, lekkerder! Omdat de basilicumplantjes in onze tuin nog te klein waren om te plukken maakte ik een variant met andijvie. Die was namelijk wel klaar om geoogst te worden! Dankzij onze walnotenboom heb ik volop beschikking over walnoten dus die gebruik ik in plaats van pijnboompitten. En in plaats van Parmezaan gebruik ik oude kaas, want die ligt nog in de koelkast. Het resultaat is een verrassende en heerlijke pesto!
Je kunt deze pesto op dezelfde manier gebruiken als waarvoor je ook de klassieke pesto gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig!
Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie