Bereiding
Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn.
Bak ondertussen de shoarma met de puntpaprika in een koekenpan met wat boter goudbruin en gaar.
Giet de aardappels af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn.
Voeg de melk, boter, andijvie en geraspte kaas toe aan de puree en schep om. Voeg een extra scheutje melk toe als de stamppot te stevig is. Doe de deksel op de pan en laat de stamppot 1 à 2 minuten staan tot de andijvie geslonken is en je hem makkelijk door de stamppot kunt roeren. Haal de deksel van de pan en roer goed door. Breng de andijviestamppot op smaak met de maggie, azijn en zout en peper uit de molen.
Serveer de stamppot met de gebakken shoarma en paprika en bestrooi indien gewenst nog met wat geraspte kaas. Zet de knoflooksaus apart op tafel voor de liefhebber. 😉
om 14:22
Hoi Annemiek,
Gisteren hebben we dit recept gegeten en het smaakte,zoals gewoonlijk eigenlijk, weer heerlijk. Dank je wel!
Groetjes Marleen