Bereiding
Voorbereiden
Meng in een kom de bloem, zout, kristalsuiker en boter en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Als je dit dessert wilt voorbereiden, kun je de deegkruimels al een dag van tevoren maken.
Afmaken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de peer, appels, vanillesuiker, rozijnen, kaneelpoeder en citroensap in een ovenschaal en hussel om. Verdeel de deegkruimels erover.
Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot de kruimels goudbruin zijn.
Serveer lauwwarm met een bol (vanille)ijs en een dot slagroom.
om 21:24
We hebben het gegeten bij vrienden en het was heerlijk 👍
Ik heb het recept van haar gekregen……dus binnenkort eten we het weer!!!!!
Zo lekker 😋 mmmmm
om 15:02
Wat leuk om te horen Elsemari! 🙂
om 10:02
Het was heerlijk, dank je wel
Kan het ook op een bakblik met bakpapier eronder
om 15:04
Hoi Gerda, dat zou ik niet doen vanwege het vocht dat vrijkomt. Handiger om een ovenschaal te gebruiken zodat je ook dat verrukkelijke vocht op kunt scheppen.
om 21:02
Ziet er heerlijk uit! Kan ik ook gezouten roomboter gebruiken en dan het zout weglaten?
om 15:38
Hoi Desiree, dat kan natuurlijk wel, maar ik gebruik zelf nooit gezouten roomboter en durf dus niet te zeggen hoe het resultaat wordt.