Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Klop in een kom de boter en suiker tot romige crème. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop op hoge snelheid door het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef de bloem boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Spatel tot slot de vanille-extract door het beslag.
Meng in een kom de appel met de kaneel, vanillesuiker en citroensap. Spatel dit door het cakebeslag. Schep het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Meng voor de kruimels de bloem, suiker, boter en zout in een kom en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Verdeel de kruimels over de cake.
Bak in het midden van de oven in 60 tot 75 minuten gaar. Om te controleren of de cake vanbinnen gaar is kun je een houten prikker in de cake steken. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar. Als er beslag aan de prikker kleeft moet hij nog niets langer in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met alufolie als hij te donker wordt.
om 14:19
Beste Annemiek, ik heb gisteren deze cake gemaakt. Smaakt heerlijk. Vriendelijke groet, Yvonne
om 14:20
Superleuk om te horen Yvonne! 🙂