Ingrediënten
Kruimels
- 70 g koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes
- 110 g bloem
- Snufje zout
- 60 g lichtbruine basterdsuiker
Muffins
- 2 grote appels (bijv. Jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en grof geraspt
- 80 g walnoot, grof gehakt
- 300 g bloem
- 11 g bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- Snufje zout
- 4 eieren
- 275 g fijne kristalsuiker
- 2 tl vanille-extract
- 160 ml zonnebloemolie
Verder nodig
- Fijne zeef
- Garde
- 2x muffinbakblik om alles tegelijk te bakken of 1 bakblik en om de beurt bakken.
- 24 papieren muffinvormpjes
om 16:26
Net de muffins gemaakt, zeer lekker en makkelijk om te maken!
om 20:48
Ik heb deze vanmiddag gemaakt en zijn erg goed gelukt dus ook er-rug lekker!
Wat ik me nog wel afvraag, moet de suiker in het ei/oliemensel opgelost zijn voordat je de bloem erbij doet?
om 11:11
Hoi Caroline, leuk om te horen dat ze lekker waren! Voor het beste resultaat wil je de suiker idd laten oplossen, maar als dat niet helemaal gebeurt is het geen probleem.
om 21:44
Hallo! Mag het ook met 160 ml kokosolie of roomboter? Alvast bedankt xxx
om 12:10
Ja hoor, dat kan ook.
om 13:19
Hoi!
Wat zien ze er heerlijk uit, zou ik boter door olie kunnen vervangen ivm allergieën? Is dat dan 70ml? Bedankt!
om 09:56
Hoi Saida, ik denk dat dat wel kan maar ik heb hier zelf geen ervaring mee.
om 21:13
Zou je dit ook in een taart vorm of cake blik kunnen doen?
om 09:19
Hoi Janneke, ja hoor dat kan, wel dan een iets langere oventijd aanhouden. Ik schat circa 40 minuten.
om 13:03
Ik zat me net te bedenken wat ik met 2 al een beetje zacht geworden appels kon doen toen jouw recept op Facebook voorbij kwam. Ben meteen aan de bak gegaan en ze zijn echt verrukkelijk!!! Inderdaad makkelijk om te maken en superlekker.
om 18:32
Joehoe! Superleuk om te horen Hanneke! 🙂