Ingrediënten
- 300 g bloem
- 200 g koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes
- 100 g witte basterdsuiker + 1 el extra
- Snufje zout
- 1 ei, losgeklopt
- 1,5 kg Elstar of Goudreinet
- 1/2 sinaasappel, alleen de rasp
- 50 g rozijnen, geweekt in rum of water
- 2 el speculaaskruiden
- 1,5 el custardpoeder
- 2 el abrikozenjam
Verder nodig
- Ronde springvorm 24 cm
om 12:44
Hoi, maakt het veel verschil als je gewone suiker gebruikt in plaats van basterdsuiker?
Groetjes linda
om 09:16
Hoi Linda, gewone suiker kan ook, maar basterdsuiker is iets fijner en lost beter op.
om 09:03
Wat doe je met rasp van sinaasappel? En mis vanille suiker bij ingredienten.
Ben ermee aan de sLag, lijkt me heerlijk!
om 11:19
Hoi Ingrid, bedankt voor je reactie! Zag nog wat meer dingen staan die niet klopten dus heb het snel aangepast! Excuses voor de verwarring! Hoop dat het lukt en dat hij gaat smaken!