Een versgebakken appelbeignet mag op oudjaarsdag — net zoals de oliebol — niet ontbreken! Ook dit jaar sta ik op oudjaarsdag weer buiten met de frituurpan om ze vers te bakken. De appelbeignet kun je op twee manieren maken: gehuld in een beslagje of ingepakt in bladerdeeg. De appelbeignet met beslag deelde ik eerder al op KL, vandaag deel ik het recept voor de bladerdeegvariant.
Frituur of oven
Je kunt de appelbeignet van bladerdeeg op twee manieren bereiden: in de oven, of in de frituur. Hieronder deel ik beide bereidingen. De variant uit de frituur heeft onze voorkeur omdat die net wat smakelijker weghapt. De ovenvariant is eigenlijk een appelflap, maar dan in andere vorm. Ook lekker dus en ideaal om te maken als je geen frituur hebt, of daar niet zo van houdt.
Themarecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 19:22
Zo smerig! Nergens meer “normale” appelbeignets te koop. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ze met bladerdeeg te maken.