Ingredienten
- 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes gesneden + extra om in te vetten
- 200 g witte basterdsuiker + 1 el extra
- 4 eieren (200 g), op kamertemperatuur
- 200 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
- 1 grote appel, klokhuis verwijderd en ik blokjes (schil mag blijven zitten)
- Kneepje citroensap
- Flinke snuf kaneelpoeder
Nodig
- Cakeblik 25 cm
- Elektrische handmixer met gardes
- Bakspatel
om 13:57
Heb je tips zodat de cake niet in de vorm blijft plakken? Dat heb ik namelijk altijd als er appel in zit.
om 12:28
Goed invetten met boter en bestuiven met bloem. Overtollige bloem eruit kloppen en dan beslag erin. Dat werkt bij mij het beste! 🙂
om 20:43
Bakpapier in cakeblik doen en de zijkanten insmeren met boter.
Gaat altijd prima bij mij!
En Annemiek? Ik heb je familie recepten boek ontvangen…prachtig mooi!!!