Bereiding
Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels met een mes in zo dun mogelijke plakjes. Doe de appelplakjes in een kom met het citroensap en hussel om. Giet kokend water over de appelplakjes en laat ze net zolang staan, totdat je ook de wat dikkere appelplakjes kunt buigen zonder dat ze breken (dit duurt circa 1 tot 2 minuten). Giet de appelplakjes af en laat ze uitlekken in een zeef. Dep ze verder droog op stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter. Roer de suiker en kaneel door elkaar. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd over de lengte in stroken van circa 2,5 cm (dit gaat makkelijk met een pizzasnijder). Bestrijk het bladerdeeg dun met roomboter en bestrooi met de kaneelsuiker. Beleg de rand van het bladerdeeg met de appelplakjes — laat ze iets overlappen en zorg ervoor dat de appelschil iets boven het deeg uitsteekt.
Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op. Druk het uiteinde stevig vast, anders kan hij losraken tijdens het bakken in de oven. Leg de appelroosjes op het bakblik en bak ze circa 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Laat de appelroosjes voor serveren iets afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Tip!
Je kunt ook losse plakjes bladerdeeg gebruiken. Snijd deze dan in vier tot vijf repen en plak ze aan elkaar vast tot een lange strook.
om 13:36
Hallo..
Ik wil deze knapperds 1ste kerstdag maken voor de brunch…
Vraag 1… is 2 uurtjes van te voren maken te doen i.v.m. de plakkerigheid?
Vraag 2… of eerst even voorbakken, zo ja, hoelang dan en op welke temp. stand.
Het afbakken daarna, hoelang en welke temp. stand.
Ik hoor graag…
B.v.d.
om 18:34
deze zijn erg lekker. Nu wilde ik ze binnen kort keer maken voor nagerecht met wat vanilleijs erbij. Maar kan ik deze dan smiddags al maken en pas in de avond afbakken?
om 09:29
Ik denk dat het bladerdeeg dan heel klef wordt. Je kunt ze wel maken en afbakken (licht afbakken) en dan moment suprême even opnieuw opwarmen in de oven. Zo doe ik het zelf ook. 🙂 Het bladerdeeg is dan alleen niet zo krokant en knapperig meer als bij de eerste keer afbakken.
om 11:47
Die zien er echt prachtig uit!
om 13:37
Dankjewel Rianne, ze smaken ook heerlijk! 🙂