Ingrediënten
- 1,5 kg Elstar appels (Jonagold of Goudreinet kan ook)
- 1 kaneelstokje
- 50 g roomboter
- 85 g witte basterdsuiker
- 50 g rozijnen, geweekt in rum (water kan ook)
- 1 el maizena, of custardpoeder
Sla dit recept voor appelvlaaivulling met rozijnen direct op in je favorieten! Het is een heerlijk basisrecept waar je alle kanten mee op kunt. Naast een heerlijke vulling voor zelfgemaakte appelvlaai, gebruik ik hem ook graag als vulling voor appeltaart of appelflappen.
Omdat de appels gebakken én gebonden worden met maizena of custard hoef je niet bang te zijn voor een zompige bodem en is het gebruik van paneermeel overbodig.
Dit recept is voldoende als vulling voor 1 vlaaivorm ∅ 28 cm, een ronde springvorm ∅ 22 cm, of 10 appelflappen.
Basisrecepten, Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Hollandse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de appel, suiker en het kaneelstokje toe. Bak de appels op middelhoog vuur circa 8 minuten, totdat ze zacht zijn en het meeste vocht verdampt is. Verwijder het kaneelstokje en roer de uitgelekte rumrozijnen en maizena erdoor. Giet de vulling in een schaal en laat afkoelen.
Als de appelvlaaivulling is afgekoeld kun je hem direct verwerken in gebak, of laat volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast, je kunt hem dan zeker een week bewaren.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 16:54
Jazeker Gwen, dat kan!
om 16:27
Hoi, ziet er heerlijk uit. Kan dit ook in de appelflap.