Ingrediënten
- 2 artisjokken
- 1 citroen
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Zout en peper uit de molen
Onlangs liep ik door de Lidl en daar zag ik artisjokken liggen. Niet echt een typische supermarktgroente die je daar vaak tegenkomt. Ik besloot direct twee exemplaren mee naar huis te nemen. Ze zijn heerlijk om als hapje te serveren met een lekkere dipsaus zoals zelfgemaakte knoflookmayonaise. De bereiding is supersimpel. Na het koken van de artisjok trek je blaadje voor blaadje eraf om bij het lekkerste deel te komen: het artisjokhart.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie