Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 1,5 groentebouillonblokje
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 200 ml koude volle melk
- Paar sprietjes bieslook
Nodig
- Aspergeschiller
- Zeef
- Garde
Asperge-crèmesoep met bieslook. Het eerste aspergerecept waar ik dit kraakverse aspergeseizoen mee aftrap is deze asperge-crèmesoep. Deze soep is eenvoudig te maken en heeft een volle, rijke aspergesmaak. Verrukkelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten, Soeprecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Serveertip! Ook lekker met fijngehakt, hardgekookt ei en reepjes ham als garnering.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 18:36
1e Paasdag vandaag (2018) genoten van deze heerlijke soep. Een blijvertje 🙂
om 21:43
Ik heb dit recept met Pasen gemaakt, heerlijk|!! Echt van genoten!
om 12:22
Leuk om te horen Conny!