Aspergegratin met ham en ei. De klassieke asperges met ham en ei, maar dan in een ander jasje gestoken. Deze aspergegratin is makkelijk voor te bereiden. Je kunt hem bijvoorbeeld ’s ochtends al maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. De asperges hoef je niet eerst voor te koken, ze garen in de roomsaus in de oven. Lekker om te serveren met een gekookt krieltje in de schil en een groene salade.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de asperges in een ingevette ovenschaal en verdeel de ham, het ei en de helft van de peterselie erover.
Klop de room, crème fraîche, knoflook en nootmuskaat los in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schenk de roomsaus over de asperges.
Dek af met aluminiumfolie en bak de aspergegratin 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder, of tot de bovenkant goudbruin is en de asperges gaar zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 11:55
Kan ik hiervoor ook (vers)ingevroren asperges gebruiken? En moet ik ze dan eerst laten ontdooien?
om 09:27
Ja hoor dat kan. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien.