Bereiding
Snijd circa 1,5 cm van de harde onderkant van de asperges af en schil ze rondom goed met de dunschiller. De uiteinden en schillen heb je verder niet meer nodig, maar kun je gebruiken om aspergebouillon van te trekken voor aspergesoep. Kook de asperges in een ruime pan met water circa 15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Schep de asperges uit de pan op een bord bekleed met een theedoek. Voel met je vingers rondom de asperges of dat er nog een harde schil zit aan de buitenkant, anders kun je die er nog aftrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met boter of olie en bekleed hem met het taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de witte asperges zo op maat dat ze overdwars in de quichevorm passen. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en snijd in plakken van circa een 0,5 cm. Leg de asperges naast elkaar bovenop het taardeeg en wissel om de 3 tot 4 asperges af met een plakje zalm.
Klop de eieren los met de crème fraîche, bieslook, dille en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de asperges en zalm. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Laat voor het serveren iets afkoelen, dan smaakt hij nog lekkerder!
om 02:19
Kan je ook groene asperges gebruiken?
Ik woon in Tasmanië en wij kweken geen witte asperges 😉
om 10:23
Jazeker Hennie, dat kan! 🙂
om 21:37
Zou dit recept ook kunnen met bladerdeeg ipv taartdeeg?
om 16:14
Ja hoor, dat kan zeker!