Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 100 g ongezouten roomboter
- 100 g bloem
- 1 kippen- of groentebouillontablet
- 200 g gerookte zalmsnippers
- bosje verse bieslook
Verder nodig
- Aspergeschiller
- Soeppan
- Garde
Misschien komt het omdat je er maar kort van kunt genieten maar aspergesoep staat toch wel hoog op mijn lijstje van favoriete soep. Ik maak aspergesoep het liefst met bouillon getrokken van aspergeschillen. Dan krijgt de soep zoveel smaak! Je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig voor deze soep maar de smaak is geweldig. De blokjes gerookte zalm en bieslook maken het af. Smullen maar!
Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Visrecepten, Soeprecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de asperges en snijd circa 1,5 cm van de houtachtige onderkant af. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm en zet opzij.
Doe de aspergeschillen en aspergeuiteinden in een pan met 2 liter water en een snuf zout. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Doe de deksel op de pan. Laat de bouillon circa 1 uur zachtjes trekken. Gooi de bouillon door een zeef en vang de bouillon op. Je hebt circa 1,5 liter bouillon nodig.
Smelt de roomboter op laag vuur in een ruime kookpan. Voeg de bloem toe en bak al roerend op laag vuur circa 7 minuten om de bloem te laten garen. Zorg dat de roux geen kleur krijgt, zet anders het vuur lager. Verkruimel de bouillontablet over de roux en voeg langzaam en al roerend de bouillon toe, zoveel tot je een gladde en gebonden soep hebt. Je hoeft dus misschien niet alle bouillon te gebruiken.
Breng de soep aan de kook en voeg de aspergestukjes toe. Kook op laag vuur circa 7 minuten verder, of tot de asperges gaar zijn.
Verdeel de zalmsnippers over de soepkommen en schenk de hete soep eroverheen. Garneer met de bieslook een een draai zwarte peper uit de molen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie