Bereiding
Rooster het brood onder een hete ovengrill, in een grillpan of in een broodrooster.
Breng een pan met water aan de kook.
Prak het vruchtvlees fijn van één avocado en breng op smaak met citroensap, een draai peper uit de molen en een snufje zeezoutvlokken. Snijd het vruchtvlees van de halve (een hele mag natuurlijk ook) avocado in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Breek een ei in een klein bakje, zo kun je het makkelijker in het water laten glijden zonder dat de dooier kapot gaat. Draai het vuur onder de pan met water lager en houd het water tegen de kook aan. Roer door het water en laat het ei voorzichtig in het draaikolkje glijden. Doe hetzelfde met het andere ei. Houd het water tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Pocheer de eieren 3 minuten.
Verdeel de geprakte avocado over de geroosterde boterhammen, gevolgd door de plakjes avocado.
Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op de avocado toast. Bestrooi met furikake, een snufje zeezoutvlokken en een paar druppeltjes sesamolie.
Deel je reactie