Aziatische komkommersalade. Deze frisse komkommersalade is aangemaakt met een Aziatische dressing met onder andere gochujang, gochugaru en sojasaus. Heerlijk om te serveren bij een bordje noedels, of als bijgerecht bij een (Aziatische) maaltijd.
Gochugaru en gochujang
Gochugaru en gochujang zijn ingrediënten uit de Koreaanse keuken. Na de ontdekking van de Koreaanse gerechten buldak en bulgogi heb ik ze tegenwoordig standaard in mijn koelkast/keukenkastje staan. Je vindt deze ingrediënten in de toko maar ook een goed gesorteerde AH heeft gochujang in het assartiment.
Gochujang is een gefermenteerde rode peperpasta. Hij is friszuur en pittig van smaak en geeft gerechten een dieprode kleur. Het is een onmisbaar ingrediënt in bijvoorbeeld de buldak saus die ik eerder al met je deelde, maar deze alleskunner is overal inzetbaar. Je kunt hem gebruiken als smaakmaker in sauzen, dressings, wokgerechten, enz.
Gochugaru zijn fijngemalen, milde en rode pepervlokken. Ze zijn heel mild van smaak (veel milder bijvoorbeeld dan chilivlokken) dus je kunt er gretig mee strooien. Ik gebruik ze overal in: wokgerechten, dressings, sauzen, pasta, over een gebakken ei en ga zo maar door. Ze geven niet echt veel smaak of pit, maar de kleine, rode pepervlokjes zie je wel terug in je gerecht en het leukt de boel een beetje op.
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 12:49
Dit lijkt mij een heel lekker en fris bijgerecht voor bij de rijsttafel.
om 13:07
Dat is het zeker Eric. 🙂