Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aziatische soja-honingzalm met peultjes en bimi
Zelfs wanneer je geen visliefhebber bent, zul je dit gerecht zeker kunnen waarderen. Deze Aziatische soja-honingzalm uit de oven is supersappig en mals. De smaakvolle marinade wordt later ingekookt tot een verrukkelijke saus om over het gerecht te druppelen. Dit gerecht is bovendien heel makkelijk en snel klaar te maken, ideaal dus voor een doordeweekse dag!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de zalm
- 2 el sesamolie
- 3 el honing
- 4 el sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 4 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 tl gemberpoeder
- 600 g zalmfilet
Voor de mie en groenten
- 1 pak eiermie a 400 gram
- 350 g bimi
- 350 g peulen
- Zout en peper
- Sesamolie
Bereiding
Leg de zalm in een ovenschaal. Meng alle overige ingrediënten voor de zalm door elkaar en giet de marinade over de zalm.
Zet de schaal in de koelkast en laat 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de zalm 5 minuten in de oven, in de ovenschaal met de marinade.
Haal de zalm uit de ovenschaal en schenk de marinade in een sauspannetje.
Leg de zalm weer terug in de ovenschaal en verhit de grill van de oven op de hoogste stand. Plaats de zalm weer in de oven en bak ongeveer 5 minuten, of totdat de bovenkant van de zalm begint te karameliseren. De zalm moet vanbinnen nog glazig zijn!
Verhit ondertussen de marinade in het sauspannetje en kook dit op middelhoog vuur in tot sausdikte.
Let wel op dat er voldoende saus overblijft om over 4 porties zalm te verdelen. Kook ondertussen ook de eiermie volgens de omschrijving op het pak,
giet af en roer de mie los met een scheutje sesamolie. Breng een andere pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de bimi en peulen beetgaar.
Giet ze af. Verdeel de mie over de borden en leg hierop een stuk zalm. Verdeel de groenten eromheen en druppel wat saus over de zalm.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
om 21:56
Hoi Miek,
Was blij dat ik stapel pannenkoeken voor kids had gebakken; lekker alles zelf opgegeten met lief! Heerlijk! Volgende keer wel met zalm proberen (was eind van de maand…) maar met panga kan het idd ook prima. Aanrader!
om 12:42
Fijn om te horen dat het ook met pangasius lekker smaakt. Bedankt voor de tip Marjolein! 🙂
om 11:07
Oké we gaan t vanavond proberen! Bedankt!
om 11:31
Leuk! Ben benieuwd hoe het smaakt. 🙂
om 10:25
Hoi Miek,
Zou je dit ook met pangafilet kunnen maken?
Alvast bedankt!
om 11:03
Dat kan zeker Marjolein. Lijkt me heerlijk! 🙂 Houd wel de oventijd goed in de gaten, als je dunne visfilet gebruikt. De oventijd wordt dan korter, anders krijg je droge vis.