Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Baktips: cakevulling zakt naar beneden
Je hebt een heerlijke cake gemaakt met een vulling van blauwe bessen, rozijnen, fruit…. nou ja, iets lekkers in ieder geval 🙂 Maar na afloop van het bakproces blijkt dat de vulling naar beneden is gezakt. In plaats van een cake waar de vulling zich mooi verspreid heeft door de hele cake, heeft het zich op de onderste helft van de cake opgehoopt. Het ziet er niet zo fraai uit. Jammer. Maar hoe voorkom je dit?
Oorzaak
Het beslag is te licht. Je hebt te weinig boter en suiker gebruikt.
Oplossing
Je voorkomt het zakken van vulling door eerst de vulling even licht door de bloem te halen voordat je ze toevoegt aan het beslag. Door de bloem blijft de vulling keurig op zijn plaats zitten en heb je een cake met een mooi verdeelde vulling.
om 11:42
Werkt dit ook met bijvoorbeeld karamel blokjes (fudge)?