Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bami goreng
Eerder gaf ik jullie al mijn recept voor de allerlekkerste nasi goreng en verklapte ik het geheim waardoor dit gerecht niet meer kan mislukken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bami goreng! De ingrediënten zijn op de mie na exact hetzelfde. Ook hiervoor geldt weer de vuistregel; kook de mie van tevoren en laat hem volledig afkoelen. Kook de mie net niet helemaal gaar en spoel hem daarna af met koud water. Roer de mie vervolgens los met een scheutje sesam- of arachideolie om te voorkomen dat de slierten aan elkaar vast blijven plakken.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingredienten
- 1 pak mie à 500 gram*, gekookt en afgekoeld
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
- 100 g bacon, in repen gesneden
- 125 g hamblokjes
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- Klein stukje trassie, verkruimeld (verkrijgbaar bij de toko en sommige supermarkten)
- 1 flinke tl sambal oelek
- Flinke handvol diepvriesdoperwten, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- Zonnebloem- of arachideolie
*Ik haal de mie altijd bij de toko. Deze mie smaakt namelijk exact hetzelfde als de mie van de Chinese afhaal!
Bereiding
Verhit een grote wok- of koekenpan met wat olie en bak op laag vuur de bacon, ui, knoflook en sambal, totdat de ui zacht is en de bacon begint te kleuren.
Verkruimel het bouillonblokje en de trassie erover en bak even mee totdat ze zijn opgelost.
Voeg de doperwten en hamblokjes toe en bak een minuut mee.
Voeg de mie toe en bak mee totdat alles door en door warm is.
Zet het vuur laag of uit en roer het losgeklopte ei erdoor. Het is lekker als het ei nog heel licht vochtig is.
Serveer de bami goreng als onderdeel van een Indische rijsttafel of als een apart hoofdgerecht met kroepoek, atjar, sambal en gefrituurde uitjes.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Indische recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten
om 22:33
Goddelijk!
Nu weet ik wat ik in alle bami’s ooit gemist heb, trassi en sambal!
Dank voor je geweldige website!
om 17:16
Top recept! Al heel vaak gemaakt. Vooral als je veel eters hebt (verjaardagen, etc.) Dan maak ik extra veel en doe 2/3 voor de bami (die gaat altijd harder) en 1/3 voor de nasi. Meestal met saté en satésaus. Volgende keer ga ik je foe yong hai, loempia en babi pangang ook een keer proberen! Bedankt!
om 09:51
Superleuk om te horen Douchka! 🙂
om 11:51
Hoeveel hamblokjes en bacon gebruik je?
En welk merk en waar?
om 11:38
Ja, de bacon zie ik niet staan in de ingrediëntenlijst. Hoeveel gebruik je ervan?
om 09:17
Ik heb het erbij gezet Lydia! 🙂
om 09:11
Hoii..
Mag ik weten bij wat voor soort toko je de bami haalt?
Dan kan ik eens op zoek?
Groetjes van miranda
om 11:56
Ik haal mijn spullen altijd bij Toko Azië in Tiel.
om 12:41
De grotere AH en emte en Sligro verkopen authentieke tai ming Chinese wok mie, die is heerlijk en lijkt op de bami van de chinees.Wel altijd afgekoeld gebruiken anders gaat ook deze plakken, maar dat is met alle soorten.
om 09:25
Welk merk mie gebruik je?
We hebben er al zoveel geprobeerd en kunnen geen lekkere mie vinden en de toko bij ons heeft wel meer dan 10 soorten.
om 10:12
Ik varieer vaak, maar vind bijna alle bami van de toko wel lekker. Ik weet zo even geen merk uit mijn hoofd. Je kunt het ook vragen aan de winkelier, die helpt je graag!
om 15:59
Mijn kinderen houden niet zo van pittig.Heb je misschien een alternatief voor de sambal?Leuke website trouwens!
Groet Bianca
om 08:52
Hoi Bianca,
Allereerst bedankt! Je kunt in plaats van sambal oelek (heet), sambal manis (mild, licht pittig) gebruiken. Deze geeft toch wat warmte aan het gerecht zonder de scherpe hitte. Beslist kidsproof! (Je kunt de sambal natuurlijk ook helemaal weglaten, maar de sambal voegt net dat kleine extra’s toe.)
om 19:29
De lekkerste bami die ik ooit heb gemaakt! Goede tip, ik heb de bami in de ochtend al gekookt en af laten koelen. Heerlijk!
om 07:15
Leuk om te horen Annemieke! 🙂