Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter of olie.
Klop de olie en suiker tot een luchtig en romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Spatel de banenenpuree en walnoten (houd wat walnoot achter voor garnering) door het beslag.
Roer het zout en de bakpoeder door de bloem en zeef dit in drie porties boven het beslag. Spatel tot een glad beslag, maar roer niet langer dan nodig is.
Verdeel het beslag in de cakevorm en bak 40 minuten in de oven. Haal het bananenbrood uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Smelt de chocolade en kokosvet au bain-marie en schenk dit over de bovenkant van de cake — als de cake aan de bovenkant is opengebarsten vloeit een deel van het glazuur in de cake waardoor je cake een verrassende chocoladevulling krijgt! — en bestrooi met de achtergehouden walnoot. Laat afkoelen.
om 20:53
Hoi!
Ik heb dit bananenbrood vandaag gemaakt!
Helaas is hij niet heel veel gerezen en is hij erg compact.. Weet jij hoe dit kan?
Ik heb alle ingredienten op kamertemperatuur gebruikt..
Ondanks de compactheid was hij wel erg lekker!!
om 08:53
Hoi Nynke, dat is balen zeg! Wel fijn om te horen dat hij toch lekker was. De enige reden die ik kan bedenken is dat je te weinig bakpoeder hebt gebruikt. Ik heb daarom nu het aantal gram erbij vermeld in plaats van een theelepel. Zo zou het de volgende keer moeten lukken! 🙂