Basilicummayonaise

Basilicummayonaise

Je kunt dit eigenlijk geen recept noemen — zo simpel is het — maar ik wil het toch graag met je delen: zelfgemaakte basilicummayonaise! Heerlijk kruidig en lichtzoet van smaak. Ik gebruikte kant-en-klare mayonaise waardoor je in één minuut klaar bent, maar met zelfgemaakte mayonaise kan het natuurlijk ook. (Help me eraan herinneren dat ik binnenkort een recept voor zelfgemaakte mayonaise met je deel. Misschien een leuk idee voor een nieuwe kookvideo?) 

Ik serveerde deze basilicummayonaise bij mijn parmezaanfrietjes (recept volgt binnenkort) maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Serveer hem bijvoorbeeld bij met pesto en mozzarella gevulde kipfilet omwikkeld met Parmaham, geroosterde aardappeltjes uit de oven, knapperige polentafrietjes, gegrilde biefstuk met capresesalade, of bestrijk je boterham ermee voor een smeuïg belegde sandwich.

De mogelijkheden zijn oneindig!

Ingrediënten

  • 4 flinke el mayonaise
  • 2 handjes basilicumblaadjes, circa 15 gram

Verder nodig
Staafmixer

Bereiding
Mix de mayonaise samen met de basilicumblaadjes in de staafmixer tot een gladde saus.

Basilicummayonaise

Basilicummayonaise

Schep de basilicummayonaise in een mooi schaaltje en serveer.

Basilicummayonaise

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Rutger ter Horst

    Hoe kun je dit het beste bewaren?

    1. Afgedekt in de koelkast.

  2. Belinda

    Heerlijk inderdaad op een broodje. Ik besmeerde een Italiaanse bol met basilicum mayonaise. Belegde met plakjes rosbief, slamelange en gerooste pijnboompitten. Dat was genieten zeg!

    1. Klinkt goed Belinda! Jummm!! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde