Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Basisrecept blini’s
Ik ben altijd op zoek naar manieren om recepten makkelijker en leuker te maken. En als het even kan ook lekkerder. Ik ben dol op blini’s om als hapje te serveren met allerlei lekkere toppings. De kleine ronde pannenkoekjes — afkomstig uit Oost-Europa — worden oorspronkelijk gemaakt van gistdeeg, maar even spontaan wat blini’s bakken voor je visite omdat je daar zin in hebt zit er dan niet in. Daarom bedacht ik een snelle variant zonder gist maar met bakpoeder en yoghurt. Deze luchtige blini’s zijn het verrukkelijke resultaat!
Je serveert de blini’s warm belegd met een topping. Een klassieke topping is met crème fraîche, gerookte zalm en bieslook, maar je kunt eindeloos variëren. Beleg de blini’s gewoon met ingrediënten die jezelf lekker vindt. Je kunt de blini’s van tevoren al maken en vlak voor serveren even opwarmen in de oven.
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 33 blini’s.
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 eieren, gesplitst
- 1 tl bakpoeder
- 2 dl magere yoghurt
- Snufje zout
- Vloeibare bakboter
Bereiding
Meng in een kom de eidooiers, bloem, bakpoeder, zout en yoghurt en klop tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Verhit een koekenpan met wat boter en bak kleine, ronde blini’s van het beslag.
Serveer direct of laat afkoelen en warm later opnieuw op.
Enjoy!
Basisrecepten, Hartige keuken, Themarecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie