Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Basisrecept chocoladesaus
Dit basisrecept voor zelfgemaakte chocoladesaus mag niet ontbreken in je kookrepertoire. Hij is heerlijk romig en heeft een volle chocoladesmaak. Onmisbaar bij de dame blanche, poire belle hélène, profitoreles, over een brownie of cake, of roer een lepeltje door de yoghurt of vla. Makkelijker wordt het niet, lekkerder wel!
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
Bereiding
Verwarm de slagroom (niet laten koken, alleen verwarmen) en voeg al roerend de chocolade toe. Laat de chocolade al roerend smelten in de room. Voeg indien nodig een scheutje melk toe om de chocoladesaus wat dunner te maken. Roer tot slot de roomboter door de saus — hierdoor gaat de saus mooi glanzen.
Je kunt de chocoladesaus direct gebruiken als hij nog (lauw)warm en vloeibaar is. Wil je hem langer bewaren? Laat hem dan volledig afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Tijdens het opstijven wordt de chocoladesaus dikker en verandert hij in pudding (ook erg lekker!). Om hem weer vloeibaar te maken, warm je hem op in een pannetje op laag vuur, of afgedekt in de magnetron.
Enjoy!
Basisrecepten, Sauzen en dips, Themarecepten, Zoete keuken, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Deel je reactie