Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 1 el dragonazijn (witte-wijnazijn of balsamicoazijn kan ook)
- 250 g ongezouten roomboter
- 1/2 citroen, alleen het sap
- Zout en peper uit de molen
Nodig
- Garde
Hollandaisesaus kun je kant-en-klaar in de winkel kopen maar het is net zo makkelijk om hem zelf te maken. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Je kunt zelfgemaakte hollandaisesaus later niet opnieuw opwarmen, omdat hij dan gaat schiften. Maak hem dus op het allerlaatste moment en serveer direct. Hollandaisesaus smaakt heerlijk bij gekookte asperges, bloemkool en vis en is een essentieel onderdeel van de klassieke eggs benedict: de ontbijtfavoriet van manlief en mij.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Paasrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Let op! Je kunt hollandaisesaus niet maken om later op te warmen. Hij gaat dan schiften.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie