Basisrecept – Kruimeldeeg

Basisrecept - KruimeldeegDit eenvoudige basisrecept voor kruimeldeeg zou iedereen moeten kennen! Wat denk je van een lekkere appelkruimeltaart, crumble met vers marineerd fruit, of druk de kruimels in een bakvorm tot bodem voor een heerlijke cheesecake of andere taart. Je maakt het kruimeldeeg in minder dan 5 minuten!

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 125 g ongezouten roomboter, koud en in blokjes gesneden
  • 90 g suiker
  • Snuf zout

DSC_3865_800x536

Bereiding
Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar tot kruimels.

DSC_3869_687x600DSC_3873_727x600

Meng niet te lang want anders krijg je door de warmte van de handen een vast deeg. Je kunt het kruimeldeeg ook in de keukenmachine mengen, maar met je handen gaat het prima en bovendien scheelt dat je weer afwas. 🙂

Basisrecepten, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. kun je dit in cupcakes gebruiken is dat mogelijk ? liefst zo snel mogelijk antwoord

  2. perrie

    wij snapper er niks van
    waar is de rest van het recept
    wat is de baktijd? bloem kun je beter niet rauw eten ivm de kans op enge ziektes…
    waar zijn de suggesties voor de vulling?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde