Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in een pannetje en breng aan de kook. Laat een minuut zachtjes doorkoken en zet het vuur dan uit. Laat de teriyakisaus afkoelen. Dit kan al een dag van tevoren.
Snijd de entrecote tegen de draad in, in plakken. Marineer het vlees in een kom met een paar eetlepels teriyakisaus. (De overige teriyakisaus bewaar je voor straks om in te roerbakken.) Laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
Kook de rijst volgens de omschrijving op het pak.
Verhit een wokpan met wat olie en laat heet worden. Voeg de entrecote toe en roerbak op hoog vuur, totdat hij half gaar is. Schep uit de pan en zet opzij. Veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met wat olie. Roerbak de asperge-broccoli circa 2 tot 3 minuten op hoog vuur, of totdat hij iets zachter is. Voeg de paprika toe en wok nog 2 minuten mee. Voeg de teriyakisaus toe (verwijder de knoflook) en roerbak nog enkele minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt. Voeg de entrecote samen met het vrijgekomen vleessap en de lente-ui toe en warm nog kort even door, totdat het vlees (rosé) gaar is.
Serveer de beef teriyaki met de rijst en bestrooi met sesamzaadjes.
om 20:44
Heerlijk miste alleen wat peper en zout. En Varkenshaas is ook een goed idee zeg.
om 10:15
Gisteren gemaakt. In plaats van biefstuk heb ik varkenshaas gebruikt. Was ZO maar oh ZO lekker. Dank je wel voor her recept.