Wie is er niet dol op een sappig gebraden beenhammetje uit de oven. Deze beenham met honing-mosterdsaus is heerlijk en maak je heel makkelijk zelf. De ui, wortel en laurier zijn vooral bedoeld als smaakmakers. Ze geven een heerlijke smaak af aan de jus. Met dit beenhammetje kun je alle kanten op. Zo serveert mijn moeder hem graag bij de zuurkool samen met een dot romige aardappelpuree, ananas, rookworst en uitbakken spekjes. Een feestmaal! Maar hij smaakt ook lekker met gebakken aardappels en witlof met een sausje. Je kunt hem zelfs serveren tijdens een feestelijk (kerst)diner! Zie ook onderstaande tip!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Heb je beenham over? Warm de plakken beenham de volgende dag even op (lekker in de jus) en doe ze op een zacht bolletje, of knapperig afbakbroodje. Lekker met een extra lik honing-mosterd, of serveer met pindasaus, taugé en gebakken uitjes.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de mosterd, honing en tijm door elkaar en wrijf dit rondom over de beenham. Leg de beenham samen met de overige ingrediënten in de ovenschaal. Dek de ovenschaal af met een deksel.
Bak 40 tot 50 minuten in het midden van de oven, of tot de beenham gaar is. Verwijder na 30 minuten oventijd de deksel, zodat ook de bovenkant van de beenham kan kleuren. Bedruip de beenham tussentijds een paar keer met het vocht in de ovenschaal.
Laat de beenham voor het aansnijden 5 minuten rusten.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie