Een makkelijk recept voor malse biefstuk met roquefortsaus, gebakken aardappels en salade. Een echt verwengerecht dat ik graag in het weekend of tijdens de feestdagen op tafel zet. Biefstuk is vrij kostbaar maar je kunt hem in dit recept ook vervangen door entrecote, varkenshaas of kipfilet. Zo kun je dit gerecht ook prima doordeweeks op tafel zetten.
Biefstuk bakken
Veel mensen vinden het lastig om biefstuk te bakken, maar met deze tips kan het eigenlijk niet mislukken. Haal de biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Dep, vlak voordat je hem gaat bakken, goed droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Laat de koekenpan eerst goed op temperatuur komen en doe de boter in de pan. Hiervoor kun je bakboter of margarine gebruiken. Laat de boter eerst uitbruisen en leg dan het vlees in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin.
Hoelang moet je biefstuk bakken?
Hoelang je de biefstuk bakt hangt af van de dikte van het vlees en van de gewenste garing. Een kerntemperatuur van 53 – 54 °C betekent dat het vlees medium rare is. Zo eten wij hem het liefst. Het vlees is dan botermals en sappig. Als je twijfelt over de garing kun je een digitale kerntemperatuurmeter gebruiken. Steek die in het dikste deel van het vlees en hij vertelt je direct welke kerntemperatuur hij heeft. Laat het vlees na het bakken 4 minuten rusten in de pan. Zo kunnen de vleessappen zich weer gelijkmatig verspreiden en kun je de biefstuk beter snijden.
Biefstukrecepten
Op Keukenliefde vind je nog veel meer lekkere recepten met biefstuk. Wat denk je hiervan:
Of deze biefstuktapenade voor bij de borrel.
Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Deel je reactie