Ingrediënten
- 1 kuipje Philadelphia roomkaas
- 1 el créme fraîche
- Klein bosje bieslook, in smalle ringetjes gehakt
- Eventueel 1/4 sjalot, heel fijn gesnipperd
- Peper (en eventueel wat zout) uit de molen
Wanneer ik in de stad ben ga ik het liefst lunchen bij de V&D. Mooie verse producten die pal voor je neus worden klaargemaakt. Heerlijk! Het knapperige ciabattabroodje besmeerd met een dikke laag bieslookroomkaas is mijn favoriet. Gelukkig kun je ook gewoon thuis genieten van dit heerlijke lunchgerecht, want deze bieslookroomkaas is heel eenvoudig om te maken. Het resultaat is net zo lekker als die van de V&D! Hoewel er in de roomkaas van de V&D geen sjalot zit, voeg ik die nog extra toe, gewoon omdat ik dat lekker vind.
Kookvideo's, Menu, Themarecepten, Campingrecepten, Lunchrecepten, Voor bij de borrel
Ingrediënten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Omdat jullie nog een kookfilmpje van me tegoed hadden (Op facebook reageerden jullie superenthousiast op de sneak preview van het allereerste K♥L kookfilmpje: de stroganoff-gehaktschotel. Echter, het eindresultaat daarvan was bedroevend; het blijkt dat het opnemen van een kookfilmpje een compleet andere aanpak en voorbereiding vereist dan het maken van stap-voor-stap foto’s), besloot ik een filmpje te maken van deze bieslookroomkaas. Heerlijk eenvoudig en makkelijk te maken, dus kan er weinig misgaan. Hoewel… Kijk maar mee!
Enjoy!
Volg jij ons al?
Abonneer je op ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van onze allernieuwste kookfilmpjes!
Volg ons op instagram en twitter voor sneak-previews en een kijkje achter de schermen!
Op Pinterest en Welke volg je onze borden voor de lekkerste inspiratie!
Like je ons? Klik dan hier! Love our blog? Volg ons op bloglovin!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:56
heerlijk dit recept, ik maak het bijna elke week.
Annemiek ik krijg al ’n tijdje geen mails meer van je . Ik heb mij echt niet af gemeld je recepten zijn veel te lekker.
om 16:55
Wat vervelend Annie, ik ga er vanavond even naar kijken. Stuur je een pb.
om 13:12
Oooh goddelijk!!! Nu nog even wachten tot de broodjes klaar zijn. Maar ik moest natuurlijk vast even voorproeven 😉
om 14:27
Haha… voorproeven is heeeel belangrijk Elisa!
om 10:14
Ik ga het vanavond maken! Ben benieuwd!
om 10:18
Leuk Debby! Weet zeker dat -ie je zal smaken! 🙂
om 00:09
Wat een goed gelukt filmpje en gelijk wat tips erbij hieronder.
Het is dat het bedtijd is anders had ik het gelijk gemaakt,
want ik heb al de ingrediënten toevallig in huis.
om 09:04
Bedankt Mirte! Enne… hij smaakt ook heerlijk bij het ontbijt hoor! 😉
om 18:34
Yammie, het was heeeeerlijk zeg. Ook en leuk idee’tje voor op een verjaardagsfeestje of bij een (Oud en Nieuw) buffet.
om 20:23
Uitstekend idee Marja! 🙂
om 15:41
Ontzettend leuk! Zelf heb ik jaren in het weekend bij de panini gewerkt! En nu jaren later maak ik dit nog steeds vaak, ook lekker is sla, zorgt ervoor dat het fris word! En de grove peperkorrels!
om 10:12
Mmmm, sla en grove peperkorrels… en misschien een plakje gerookte zalm erbij. Heerlijk! Het is gewoon een fantastisch recept en zooooo ontzettend simpel!
om 14:16
Leuk filmpje, ik ga het zeker een keer proberen!
om 16:32
Bedankt Anneke, zeker doen enne… ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂
om 14:13
Superleuk filmpje, maar nog veel leuker vind ik de keuken! ♥
om 16:33
Thanks Silphya, ben er ook erg blij mee, knus en nostalgisch is m’n ding! 🙂
om 11:48
Behalve dat t vast weer heel lekker is (manlief is een grote fan van een ciabatta kruidenkaas van de V&D), ook een leuk filmpje.
Zal vast heel lastig zijn geweest om te acteren maar je hebt t er goed van afgebracht hoor !. ik heb niet hard gelachen hoor, wel een glimlach. Ik zeg… zeker doorgaan met filmpjes plaatsen. Misschien is t wel goed om toch ook in de tekst de ingredienten te schrijven, zodat je niet altijd verplicht bent t filmpje terug te kijken. Groetjes Claudia
om 16:38
Bedankt voor de tip Claudia. Ik zet de ingrediënten er bewust niet bij omdat ik juist wil dat het filmpje wordt bekeken, maar ik begrijp je standpunt! Ga erover nadenken. 😉 Heeeel erg leuk om te horen dat het filmpje is goedgekeurd. Ik ga er zeker mee door!
om 09:57
Super cool vrouw! En thanks voor het recept. Ben mega fan van de roomkaas van de V&D!
om 16:42
Haha, graag gedaan Mars! Bij de volgende date plannen we bij jou of bij mij een V&D lunch! 🙂