Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bieten gnocchi met pesto-dressing
Love is in the air, of in ieder geval in je eten met deze prachtig gekleurde roze bieten gnocchi met smaakvolle pesto-dressing! Het ultieme gerecht om te serveren aan iedereen die je lief hebt en gegarandeerd een schot in de roos. Het bietje in de gnocchi dient voornamelijk als kleurmiddel en proef je bijna niet terug.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de gnocchi
- 500 g aardappels
- 1 rood bietje, gestoomd en geschild
- 200 g bloem
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
Voor de pesto-dressing
- 12 grote basilicumblaadjes
- 30 g pijnboompitten, licht geroosterd
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 6 el olijfolie
Overig
- 4 klonten roomboter
- Geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren
Verder nodig
pureestamper, schuimspaan, staafmixer
Bereiding
Kook de aardappels met schil gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat iets afkoelen. Pel de aardappels en stamp ze fijn. Pureer het bietje en roer met de bloem, kaas en het ei door de aardappelpuree. Breng goed op smaak met zout en peper. Roer met een houten lepel tot een samenhangend deeg en kneed vervolgens op een licht bebloemd aanrechtblad met je handen (ook licht bebloemd) verder tot een glad deeg.
Zet een grote pan met licht gezouten water op en breng dit aan de kook. Verdeel het deeg in vier stukken en rol ieder stuk uit tot een lange rol. Verdeel ze met het mes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm en druk ieder stukje lichtjes in met je pink.
Kook de gnocchi in meerdere porties, enkele minuten totdat ze boven komen drijven en schep ze met de schuimspaan uit de pan.
Doe ze in een schaal met een klont roomboter en schud ze voorzichtig om. Bestrooi met wat zout en peper. Doe alle ingrediënten voor de pestodressing in de staafmixer en mix of puls enkele seconden tot ze grof gehakt zijn. Het is de bedoeling dat je een grove dressing krijgt.
Verdeel de gnocchis over de borden en lepel er de pestodressing overheen.
Druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie