Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bietensalade met geitenkaas
Heb je de walnotenpesto al gemaakt? En wat vond je ervan?
Kon je net als ik niet ophouden met snoepen uit het potje, dan sta je vast te popelen om met dit recept aan de slag te gaan: bietensalade met geitenkaas! Een heerlijke salade om als lunch te eten, of om tijdens het avondeten van te genieten met een gebraden kippetje uit de oven.
Lunch of bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 à 2 ongeschilde, rauwe bietjes
- 125 g zachte geitenkaas
- 1 zakje slamix (bijv. veldsla, jonge bladsla of babyspinazie)
- 1 tot 2 el walnotenpesto
- Handje walnoten
- Extra vierge olijfolie
Bereiding
Kook de bietjes in licht gezouten water gaar.
Bietjes hebben een lange kooktijd. Bij mij duurde het bijna een uur voordat ze zacht waren.
Laat de bietjes afkoelen en schil ze. Snijd in middelgrote blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan, totdat ze gaan geuren. Pas op dat ze niet verbranden. Hussel de sla in een grote kom om met de walnootpesto en wat extra olijfolie. Verdeel de bietjes, geitenkaas en walnoten erover.
Serveer direct.
Enjoy!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Lunchrecepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten
om 17:42
Hemels! Echt zo ontzettend lekker?
om 11:35
Haha, leuk om te horen Kim! 🙂
om 08:34
Bietjes en geitenkaas zijn echt een match made in heaven! 🙂
om 17:32
Absoluut Ellen! 🙂