Ingrediënten
Gemarineerde kip (marineer bij voorkeur een dag van tevoren)
- 600 g kipdijfilet, schoongemaakt en in middelgrote stukken gesneden
- 4 flinke el Griekse yoghurt
- 2 el citroensap
- 2 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
Biryani
- 5 el melk, verwarmd
- Plukje saffraandraadjes (stuk of 8 draadjes)
- 250 g basmatirijst (Gekookt en afgekoeld. Tip: doe dit al een dag van tevoren!)
- 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kardemompoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- 4 tomaten, in stukken gesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt (proef voordat je hem toevoegt hoe heet hij is en bepaal dan zelf hoeveel je toevoegt)
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl garam masala
- Paar takjes koriander, fijngehakt
- Paar takjes munt, fijngehakt
- Zonnebloemolie (je kunt ook een deel ghee — geklaarde boter — gebruiken om in te bakken, of om over de rijst te druppelen)
Verder nodig
- Grote hapjespan of braadpan met deksel
om 14:15
je zegt…lekker met raita en chutney. Heb je hier ook het recept van? Of bedoel je iets kant en klaar kopen?
om 08:44
Hoi Monique, op KL staan meerdere chutneyrecepten (tik ‘chutney’ in de zoekbalk in). De mango- en uienchutney zijn beiden lekker om hierbij te serveren. De raita maak je heel makkelijk van dikke yoghurt met komkommer (komkommer raspen en in een theedoek uitknijpen), 1/2 teentje uitgeperste knoflook, kneepje citroensap en fijngesneden munt, zout en peper. Maar kant-en-klaar kopen mag natuurlijk ook.
om 17:12
Je hebt het over saffraan melk maar ik zie niet vermeld hoe je dat maakt, of hoe lang je de melk ( verwarmd?) met saffraan… Of zie ik het over het hoofd?
om 17:22
Je hebt helemaal gelijk! Heb het er nu bijgezet. Dankjewel voor je reactie!
om 17:22
Ooops ik zie het inmiddels.sorry!
om 13:20
Bij welke stap pak je de slowcooker erbij? Alleen bij de kip om te marineren of stap 2 ook met nog meer kruiden erbij?