Bistecca alla Fiorentina

Al jaren stond het gerecht Bistecca alla Fiorentina op mijn lijstje om zelf te maken: een grote t-bone steak van de Italiaanse Chianina rund die gegrild wordt op een houtskoolbarbecue. Omdat het gerecht zijn oorsprong vindt in Florence zie je het vooral in Toscane – waar wij nu zitten – veel op de menukaart staan. Vooral manlief is er dol op.

Toen ik afgelopen week tijdens het boodschappen doen hier in de Italiaanse supermarkt en zelfs in de campingwinkel grote stukken Bistecca Fiorentina zag liggen, vond ik dat het tijd was.

De echte Bistecca alla Fiorentina wordt bereid op een barbecue met smeulende kooltjes, maar die heb ik hier op de camping helaas niet tot mijn beschikking. Gelukkig lukt het ook op de gasbarbecue die bij onze caravan staat. De Bistecca Fiorentina die ik bereidde was 800 gram en geserveerd met wat bijgerechten (zie onderstaande tip) groot genoeg om met z’n drieën van te eten.

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Bas

    Ziet er goed uit. Ik ga eens op zoek naar een bistecca Fiorentina

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde