Ingrediënten
- 60 g ongezouten roomboter
- 80 g bloem
- 300 ml runderfond
- 200 ml bier (een lekker Belgisch biertje met een zoetje erin heeft mijn voorkeur)
- 250 g oude kaas (ik gebruikte de Extra Aged Graafstroom kaas), geraspt
- 1 el milde mosterd
- 2 gelatineblaadjes, minimaal 15 minuten geweekt in koud water
Voor het paneren
- 2 kopjes bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 g paneermeel
Nodig
- Kookpan
- Ovenschaal
om 21:08
Kan ik dit recept ook van tevoren klaar maken ? Zo ja op welk moment invriezen ( voor het paneren, voor het frituren of daarna ) ? Alvast bedankt.
om 14:37
Je kunt de bitterballen prima invriezen voordat je ze frituurt.
om 15:15
Wat doe je met het bier? Opdrinken?
om 16:03
Oeps! Staat erbij nu! 🙂
om 08:52
Kan je deze ook in de airfryer bakken?
om 09:07
Wel om later (na het frituren) opnieuw op te warmen, maar niet om de eerste keer in af te bakken. Dan worden ze niet bruin.
om 14:07
Ok, bedankt