Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bitterzoete citroenpudding uit de oven
Dit is het ultieme dessert voor de echte zoetekauwen onder ons; bitterzoete citroenpudding uit de oven! Bijzonder aan dit recept is dat de hele citroen gebruikt wordt. Wel even de pitjes verwijderen natuurlijk. Om de mierzoete smaak van de pudding enigzins te neutraliseren, serveer je de pudding het liefst lauwwarm met een bolletje vanille-ijs. Genieten!
Nagerecht – 8 personen – 10 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 1 grote biologische citroen, in partjes gesneden en pitten verwijderd (schil laten zitten)
- 330 g fijne kristalsuiker
- 30 g boter, gesmolten
- 3 eidooiers
- 180 ml slagroom
- 2 el custardpoeder
- Vanille-ijs, om erbij te serveren
Verder nodig
Keukenmachine, 8 kleine ovenschaaltjes of 4 ovenschaaltjes met een inhoud van 250 ml
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de suiker met de citroen in de keukenmachine en draai tot een gladde massa.
Voeg de boter, eidooiers, room en custardpoeder toe en draai weer glad.
Schenk het mengsel over acht ovenschaaltjes. Ik had het mengsel in eerste instantie over vier ovenschaaltjes verdeeld en de schaaltjes tot bijna bovenaan gevuld.
Geen goed idee! De pudding gaat in de oven namelijk flink stollen, met als gevolg dat de bakjes overliepen en alles onder de plakkerige citroenpudding zat. Vul de schaaltjes daarom voor ongeveer 1/3 of maximaal de helft met de pudding en bak ze ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven of totdat de pudding iets is ingedikt (de pudding stijft niet helemaal op).
Serveer de pudding lauwwarm met een bolletje vanille-ijs of serveer de pudding koud.
Je kunt de pudding de volgende dag snel weer even opwarmen met een klein gasbrandertje, of enkele minuten onder de hete grill totdat de bovenkant begint te bubbelen en goudbruin kleurt.
Eet smakelijk!
Deel je reactie