Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 4 el crème fraîche
- 75 – 100 g geraspte, belegen kaas
- 200 g spruitjes, gehalveerd
- 100 g gerookte spekjesreepjes
- 1 appel, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes gesneden
- Handje walnoten
- Bieslook voor garnering
Een leuke herfst en wintervariant op de klassieke flammkuchen is deze flammkuchen met spruitjes, spekjes en frisse appel. In plaats van flammkuchendeeg gebruik ik een rol koelvers bladerdeeg. De volle smaak van het bladerdeeg combineert heerlijk met de spruitjes. De spekjes en frisse appel maken het af!
Serveer deze flammkuchen met spruitjes als hoofdgerecht, eventueel met een lekkere salade erbij. Bijvoorbeeld deze salade met witlof, appel en geitenkaas.
Je hoeft de spruitjes in dit recept niet eerst te koken. Door ze te halveren garen ze snel op de flammkuchen in de oven. Ze houden een lekkere bite en krijgen een wat zoetige smaak.
Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 19:45
Als mensen denken waarom heeft dit recept zo’n laag cijfer. Dit komt door mij want gaf per ongeluk 1 ster toen ik aan het scrollen was. Dit is echt heerlijk en is echt 5 sterren waard!!!!!!😍
om 09:38
Bedankt voor je leuke reactie Anna! Leuk om te horen dat het smaakte. 🙂