Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 Conference peer, eetrijp, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 50 g walnoot, grof gehakt
- Honing
Verder nodig
- Mini-muffinbakblik
- Boter of olie om in te vetten
Ik heb altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen om snel iets lekkers te maken. Als we ’s avonds of in het weekend plotseling zin hebben in een lekker hapje, of als er onverwachts visite op de stoep staat maak ik graag een bladerdeeghapje. Omdat het herfst is en er peren in overvloed zijn, maak ik een bladerdeeg hapje met peer, geitenkaas, honing en walnoot. Supermakkelijk om te maken en verrukkelijk!
Geen liefhebber van geitenkaas? Je kunt hem ook vervangen door brie of gorgonzola dolce. Zie ook onderstaande tip!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereidingstip! Is de peer nog iets te hard? Je kunt de blokjes peer dan eerst even kort aanbakken in wat roomboter tot hij iets zachter is. Eventueel op het laatste moment wat (bruine)suiker of honing toevoegen om hem te karameliseren.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinholtes in met wat boter of olie.
Laat het bladerdeeg ontdooien (niet te lang want dan gaat het erg plakken) en steek er met een beker of uitsteker rondjes uit die net iets groter zijn dan de bovenkant van de holte. Bekleed de muffinholtes met de bladerdeegrondjes en druk goed aan. Het bladerdeeg dat je overhebt kun je tot een bal vormen, op een licht met bloem bestoven aanrechtblad uitrollen en uitsteken, net zolang tot het bladerdeeg op is.
Vul de bladerdeegholtes met een stukje geitenkaas, wat blokjes peer, walnoot en druppel er wat honing overheen.
Bak circa 12 minuten in het midden van de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Haal de bladerdeeghapjes met een klein vorkje uit de holtes en leg ze op een mooi bord. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie