Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 4 tl custardpoeder
- 2 perziken, pit verwijderd en in plakken
- 1 el amandelschaafsel
- 1 el parelsuiker
Verder nodig
- Vel bakpapier
Snel iets lekkers maken om vanavond bij de koffie of thee te serveren? Deze bladerdeeg perzik flappen met amandelschaafsel en parelsuiker zijn in een handomdraai gemaakt! Ook lekker om warm als nagerecht te serveren met een bolletje vanilleroomijs erbij.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Leg het bladerdeeg op het bakblik en laat ontdooien. Bestrooi elk plakje bladerdeeg met een theelepel custardpoeder en beleg met een halve perzik in plakjes. Bestrooi de perzik met wat amandelschaafsel.
Vouw twee tegenoverliggende bladerdeegpunten over de perzik naar elkaar toe en druk ze stevig vast. Bestrijk de bovenkant en zijkant van het bladerdeeg dun met een kwastje en wat water en bestrooi met de parelsuiker.
Bak de perzikflapjes circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie