Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg het bladerdeeg op het bakblik om te ontdooien.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de sjalot en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
Voeg de champignons het de boter toe, bestrooi met zout en peper uit de molen en bak op hoog vuur tot het vocht uit de champignons verdampt is en ze goudbruin gekleurd zijn. Roer de helft van de peterselie door de champignons.
Verwijder het beschermfolie van het bladerdeeg. Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een bergje champignons en bestrooi met wat kaas (houd wat achter de hand). Vouw twee tegenoverliggende bladerdeegpunten over de champignons en laat ze elkaar overlappen. Druk stevig aan. Bestrooi de bovenkant met wat achtergehouden kaas. Bestrijk het bladerdeeg dun met wat water.
Bak de bladerdeeghapjes 12 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Deel je reactie