Bereiding
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de champignons toe. Bestrooi met wat zout uit de molen en bak op hoog vuur tot ze zijn geslonken en goudbruin zijn. Schep ze op een bord en zet opzij.
Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de pan opnieuw met de roomboter. Voeg de uien toe en bak op middelhoog vuur tot de uien zacht zijn. Voeg de suiker toe en bak op laag vuur verder tot de suiker is gesmolten en de uien zijn gekarameliseerd. Pas op dat het vuur niet te hoog staat en de suiker en de uien verbranden.
Verwarm de hetelucht-oven op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snij elk bladerdeegplakje in vier kleine vierkantjes en leg ze op het bakpapier. Beleg met de Gruyère, gekarameliseerde uien en gebakken champignons — probeer de randen van het bladerdeeg vrij te houden zodat de zijkanten van het bladerdeeg kunnen rijzen. Bak de hapjes 8 tot 10 minuten in het midden van de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Leg de hapjes op een mooie serveerschaal, bestrooi met de gehakte peterselie en geniet!
Deel je reactie