Een lekker hapje maken voor oudjaarsavond? Dit bladerdeeghapje met worst en Blue Stilton is een heerlijk idee. Je maakt ze eenvoudig met een rol bladerdeeg en worstvlees uit een verse worst. Dat vlees is al lekker gekruid en wordt niet droog in de oven. Voor een extra lekkere smaak meng ik Blue Stilton en walnoten door de worst. Dat is een heerlijke combinatie!
Blue Stilton
Blue Stilton is een van de meest bekende en traditionele Engelse kazen. Het is een blauwe kaas met een kruimelige, romige textuur. De smaak is vrij pittig, nootachtig en licht zoet.
Blue Stilton wordt beschermd door een certificering voor het handelsmerk, en om “Stilton” genoemd te mogen worden, moet de kaas worden geproduceerd in specifieke regio’s van Engeland: Derbyshire, Leicestershire en Nottinghamshire. Bovendien moeten het productieproces en de ingrediënten voldoen aan bepaalde normen die zijn vastgesteld door de Stilton Cheesemakers’ Association.
Alternatief
Eventueel kun je ook een andere blauwaderkaas gebruiken in dit recept, of de Blue Stilton vervangen door piepkleine blokjes belegen kaas. Je kunt de kaas ook weglaten.
*Ik vond een Blue Stilton met port die erg lekker is in dit recept, maar als je deze niet kunt vinden kun je ook zelf een klein scheutje rode port toevoegen. Maar zonder port kan ook.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Knijp het worstvlees uit het vel in een kom en prak los met een vork. Voeg de Blue Stilton en walnoten toe en roer door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel het worstvlees over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op tot een rol. Snijd de rol in plakken en leg de plakken op het bakblik. Bestrijk het bladerdeeg lichtjes met ei.
Bak het bladerdeeghapje met worst circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie