Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 30 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 50 g belegen of oude kaas, geraspt
- 10 g maanzaad
- 10 g sesamzaad
Verder nodig
- Vel bakpapier
- Kwastje om te bestrijken
Op het heerlijk avondje van Sinterklaas mag lekkers niet ontbreken. Hoe leuk zijn deze hartige bladerdeegstafjes van Sinterklaas! Met geraspte kaas en sesamzaadjes en maanzaadjes maak je heel eenvoudig twee smakelijke varianten. Voor elk wat wils!
Kinderrecepten, Menu, Themarecepten, Sinterklaas recepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte doormidden, zodat je twee lange stroken krijgt. Bestrijk het bladerdeeg met de gesmolten roomboter. Beleg beide stroken voor de helft met geraspte kaas en de andere helft met een mix van sesamzaad en maanzaad. Leg de stroken bovenop elkaar en druk stevig aan.
Snijd het bladerdeeg in circa 16 smalle stroken. Draai de stroken tot spiralen. Rol aan één kant de uiteinden van de spiralen om tot een rondje, zodat de spiralen op stafjes lijken. Leg de bladerdeegstafjes op een bakblik en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 22:22
echt heerlijk en zo gedaan.