Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bloemkoolsoep en croûte van Lya
Deze heerlijke bloemkoolsoep en croûte kreeg ik ingezonden van Lya. En croûte betekent het inpakken van eten in bladerdeeg of korstdeeg en vervolgens bereid in de oven. Het resultaat mag er zeker zijn! Het woord is aan Lya:
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 bloemkool
- 750 ml groentebouillon, gemaakt van 1,5 bouillontablet
- 3 el crème fraîche
- 1 el tijmblaadjes
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 tl karwijzaad
- 1 ei
- zout en peper
Verder nodig
soeppan of hoge kookpan, 4 vuurvaste ovenschaaltjes
Bereiding
Fruit de ui en kerriepoeder zachtjes in 2 el olijfolie.
Voeg dan de bloemkool in roosjes toe (paar roosjes achterhouden) samen met 750 ml groentebouillon. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is en pureer met de staafmixer.
Toevoegen de achtergehouden bloemkool, 3 el crème fraiche en één el tijmblaadjes. Zout en peper naar smaak.
Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien, en klop het ei los. Van 4 ovenschaaltjes de rand met ei bestrijken. Soep erin doen en bladerdeeg erover, eventueel bijsnijden. Bladerdeeg met ei bestrijken en bestrooien met 2 tl karwijzaad.
In een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten goudbruin laten worden.
Tip! Voeg gerookte zalmsnippers of gebakken spekreepjes aan de soep toe.
Eet smakelijk! Groetjes Lya
Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!
Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Voorgerechten, Soeprecepten
Deel je reactie