Ingrediënten
- 250 g bloem
- 16 g bakpoeder (1 zakje)
- 2 eieren
- Snufje zout
- 25 g witte basterdsuiker
- 300 ml karnemelk
- 25 g vloeibare bakboter, of gesmolten roomboter
- 150 g blauwe bessen, diepvries of vers
- Olie om in te bakken
Best pancakes in the world, dat zijn deze blueberry pancakes! Dit zijn de echte Amerikaanse breakfast pancakes gemaakt met karnemelk en bakpoeder waardoor ze lekker dik en luchtig worden. Gecombineerd met blauwe bessen in dit een echt verwenontbijt, of heerlijke lunch!
Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!
Kinderrecepten, Kookvideo's, Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Valentijnsrecepten, Lunchrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Roer alle ingrediënten — behalve de blauwe bessen en de olie — in een kom door elkaar tot een glad beslag. Spatel voorzichtig de blauwe bessen — houd een paar blauwe bessen achter voor garnering — door het beslag.
Verhit een koekenpan met wat olie en laat heet worden. Schep een kleine eetlepel beslag (het beslag zet tijdens het bakken uit en verdubbelt in volume) in de pan en smeer met de achterkant van de lepel uit tot een mooi rondje. Ik kon drie pannenkoekjes tegelijk bakken in de koekenpan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer de blueberry pancakes met honing, stroop of maple syrup en de achtergehouden blauwe bessen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 17:21
16 gram bakpoeder??
?
om 09:34
Yep, best veel maar dat is echt het geheim van deze superluchtige en sappige pancakes!