Ingrediënten
- 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
Appelvulling
- 2 appels (bij voorkeur Goudreinet of Jonagold), geschild en in middelgrote blokjes
- 1 à 2 el sultana rozijnen
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el citroensap
Verder nodig
- Elektrische mixer met gardes
- Bakspatel
- Fijne zeef
- Ronde bakvorm (de bakvorm op de foto is 24 cm ∅, maar als je een gewone, ronde springvorm gebruikt is 20 cm ∅ goed)
om 16:05
Kan in plaats van suiker, stevia gebruiken?
om 16:37
Blijft het bakken op 160 graden?
om 21:10
Lekkere eenvoudige cake..ik heb hem al 2x gemaakt..kan echt niet mislukken
om 11:28
Leuk om te horen Sonja! 🙂
om 11:19
Is de temperatuur voor een heteluchtoven ??
om 17:09
Ik gebruik altijd de conventionele ovenstand (boven- en onderwarmte), bij een andere stand geef ik het aan.
om 15:08
Wat een heerlijke appelcake! Super lekker en makkelijk recept!