Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Boerenomelet met krieltjes
Het is alweer even geleden dat ik je een heerlijk aardappelrecept voorschotelde. Waarom? Geen idee. Aardappels zijn in huize Verweij geen vereiste voor een lekker avondvullend gerecht. We eten even graag rijst, mi, pasta, quinoa, Freekeh, kikkererwten of groenten, zoals zoete aardappel. Maar ik weet, uit eigen ervaring, dat aardappels in veel gezinnen tijdens het avondeten een glanzende hoofdrol spelen. Want koolhydratenbommetjes of niet, ze zijn verrekte lekker! Daarom: tijd voor een fantastisch aardappelrecept. Naast de zelfgemaakte friet van papa – die hier in het weekend vaak op tafel pronkt – is ook deze boerenomelet met krieltjes één groot feest! Serveer deze heerlijkheid met een lekkere groene salade en je geniet van top tot teen.
Hoofdgerecht voor 4 personen – 45 minuten
Ingrediënten
- 300 g gesneden soepgroenten
- 600 g krieltjes
- 4 plakjes ontbijtspek, in repen gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 6 eieren
- Handje geraspte kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
Verder nodig
Koekenpan met deksel
Bereiding
Verhit de koekenpan met wat olie en bak de soepgroenten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten op een bord en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
Verhit de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en bak de krieltjes op middelhoog vuur goudbruin. Breng de krieltjes op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg het ontbijtspek toe als de krieltjes bijna gaar zijn en bak even mee, totdat het spek uitgebakken is.
Voeg de soepgroenten weer toe en roer alles door elkaar. Klop de eieren lichtjes los (niet te hard of te lang kloppen) en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper. Schenk het eimengsel over de krieltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
Doe de deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur rustig stollen. Serveer de boerenomelet met een groene salade.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten
om 16:57
Lijkt me heel erg lekker ga het zeker uit proberen
om 10:28
Leuk om te horen, ik ben heel benieuwd of hij in de smaak valt. 🙂
om 21:16
Kan ik dit ook klaar maken in de oven?
om 09:58
Echt heerlijk, ga ik zeker vaker maken.
om 17:15
Hoi, ga ik ook uitproberen… zal wel opnieuw heerlijk zijn! (Nog even een vraagje, zijn de krieltjes in dit recept al voorgekookt?) Alvast bedankt voor het antwoorden, groetjes Myrthe
om 11:42
Hoi Myrthe, ik gebruikte idd voorgekookte krieltjes.
om 18:55
Hoi ik wou deze recept maken . Hoe deel ik zo recept want ik ben alleen .
om 08:29
Hoi Johanna, je kunt de helft van de ingrediënten gebruiken. Je kunt ook het volledige recept maken, de volgende dag smaakt hij namelijk ook lekker als lunch. Opnieuw opwarmen gaat prima in de oven. Wel even afdekken met aluminiumfolie als hij te donker kleurt.
om 19:54
Net recept gemaakt. We hebben heerlijk gegeten. Ik ga het vast vaker maken. Is met dit warme weer een aanrader. En ook nog snel klaar.
om 19:01
Wat een heerlijk gerecht weer. Wij hebben er van genoten
om 20:03
Wat een heerlijk recept is dit! Vanavond voor het eerst gemaakt maar dit is een blijvertje!! Super!
om 09:31
Leuk om te horen Jacoline! 🙂
om 20:49
Al een paar keer gemaakt, het is en blijft heerlijk…?
om 09:17
Leuk om te horen Lian!
om 19:55
Was echt ’n lekker recept, ga ik zeker nog wel vaker maken
om 14:53
Leuk om te horen Tilly! 🙂
om 19:05
Was heerlijk..?
om 16:53
Gister avond gegeten. Was idd erg lekker. De kids (4j, 7j, 9j) vonden het ook super (en wij ook hoor)! Dan zijn paps en mams blij natuurlijk!
om 10:08
Superleuk om te horen Caroliene en idd: kids happy, ouders happy! 🙂
om 17:48
deze eten we vandaag, ziet er heerlijk uit….
om 19:17
Leuk Mirjam, ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 22:12
hmmmmm echt leker zeg ik ga ook zondag maken .maar jamer de kruiden heb ik niet in irak jammer genog maar kan ik ander kruiden gebruiken ???
om 10:03
Ja hoor, geen probleem. Gebruik gewoon de verse of gedroogde kruiden die daar voorhanden zijn. 🙂
om 16:01
Hmmmmm…….. was erg lekker!
om 18:24
O wat leuk om te horen Elise! 🙂
om 08:35
Mmmm, lekker! Ik hou van aardappeltjes met eieren