Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 5 plakjes bacon, fijngesneden
- 1 winterpeen, geschild en grof geraspt
- 2 stengels bleekselderij, geschild (of buitenste draden verwijderd), over de lengte gehalveerd en fijngesneden
- 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
- 70 g geconcentreerde tomatenpuree
- 500 g half om half gehakt
- Flinke slok rode wijn (of laat achterwege)
- 700 ml tomatensaus
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 tl fijne kristalsuiker
- Scheut melk
Nodig
- Grote koekenpan, of hapjespan
- Slowcooker
om 11:47
Als ik het goed lees moet de slowcooker 6 uur voorverwarmen? Wat is hiervan de reden?
om 13:11
Hoi Priscilla, dat is uiteraard niet nodig. 🫢 Ik heb de omschrijving aangepast. Nu moet het duidelijk zijn.
om 06:33
Dat scheelt een hoop energiekosten 🤭 bedankt!
om 08:36
Hallo Annemiek,
Wat kan ik in plaats van de wijn gebruiken?
om 09:31
Hoi Corien, je kunt hem weglaten zonder te vervangen.
om 22:41
Kan je deze saus ook in de Thermomix maken en op hoeveel graden zet je die het beste dan ?
om 09:27
Daar kan ik je helaas niet mee helpen omdat ik daar geen ervaring mee heb.
om 17:37
Ik maak altijd je andere bolognesaus in de slowcooker maar de volgende keer komt deze op het menu!
Zoiezo maak ik altijd een grote hoeveelheid maar omdat iedereen hem zo lekker vindt blijft er maar weinig over.
om 09:29
Die is ook erg lekker idd! Deze variant doet er niet voor onder. Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 16:56
Ik ben op zoek naar een slowcooker. Heb er nog geen ervaring mee. Welke zou jij aanbevelen?
om 09:28
Ik heb een Andrew James slowcooker. Werkt heel fijn. Heb geen ervaring met andere merken.
om 16:59
Op aanraden van Annemiek heb ik die ook gekocht!
Ben mega tevreden heb wel de grootste gekocht ipv de extra foefjes
Zodat ik voor meerder keren of gasten makkelijk iets kan maken.
om 09:57
Wat is het verschil in effect tussen een slowcooker en een braadpan die je ook lang laat sudderen? Heel benieuwd!
om 14:19
De temperatuur van de slowcooker is (over het algemeen) lager dan in de braadpan en daarom duurt het langer, wat ook de smaak ten goede komt. Omdat er bijna geen vocht verdampt kan het niet aanbakken en heb je er geen omkijken naar. Het is dus heel makkelijk, kan (bijna) niet mislukken en het resultaat is ongelofelijk smakelijk.
om 16:34
Dank voor je reactie Annemiek 👍🏼
om 12:41
Heerlijk! Snufje kaneel en gerookt paprikapoeder erbij maakt het helemaal af 🙂
om 11:39
Hoi, wanneer moet de scheut melk er bij?
Bedankt @
om 14:42
Sorry ik heb niet goed gelezen zie ik!
om 14:49
Fijn dat je het gevonden hebt Gaby. 🙂