Bolognesesaus uit de slowcooker

Dit was de eerste keer dat ik bolognesesaus maakte in de slowcooker. Ik was benieuwd naar het verschil in smaak tussen bolognesesaus uit de braadpan en uit de slowcooker. Conclusie? Uit de slowcooker is de smaak intenser en voller dan uit de braadpan. Een hele dikke aanrader dus als je alle tijd hebt (je kunt hem ook al een dag van tevoren maken). De volgende keer dat ik deze bolognesesaus weer maak ga ik voor een dubbele portie zodat ik de helft kan invriezen. Ideaal om achter de hand te hebben voor je favoriete spaghetti of lasagne bolognese.

Heb je geen slowcooker dan kun je dit recept natuurlijk ook gewoon laten sudderen in de braadpan (na stap 4 hieronder) op het laagste vuur. In een braadpan verdampt het vocht iets sneller dus controleer af en toe of de bodem niet aankoekt, voeg anders een scheutje water toe. In de braadpan is 3 tot 5 uurtjes sudderen voldoende. 

Menu, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Slowcooker, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(32 stemmen)
19 reacties

Deel je reactie

  1. Priscilla

    Als ik het goed lees moet de slowcooker 6 uur voorverwarmen? Wat is hiervan de reden?

    1. Hoi Priscilla, dat is uiteraard niet nodig. 🫢 Ik heb de omschrijving aangepast. Nu moet het duidelijk zijn.

      1. Priscilla

        Dat scheelt een hoop energiekosten 🤭 bedankt!

  2. Corien

    Hallo Annemiek,
    Wat kan ik in plaats van de wijn gebruiken?

    1. Hoi Corien, je kunt hem weglaten zonder te vervangen.

  3. Marie Lou Van Raemdonck

    Kan je deze saus ook in de Thermomix maken en op hoeveel graden zet je die het beste dan ?

    1. Daar kan ik je helaas niet mee helpen omdat ik daar geen ervaring mee heb.

  4. mijntje

    Ik maak altijd je andere bolognesaus in de slowcooker maar de volgende keer komt deze op het menu!
    Zoiezo maak ik altijd een grote hoeveelheid maar omdat iedereen hem zo lekker vindt blijft er maar weinig over.

    1. Die is ook erg lekker idd! Deze variant doet er niet voor onder. Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

  5. Anny

    Ik ben op zoek naar een slowcooker. Heb er nog geen ervaring mee. Welke zou jij aanbevelen?

    1. Ik heb een Andrew James slowcooker. Werkt heel fijn. Heb geen ervaring met andere merken.

      1. mijntje

        Op aanraden van Annemiek heb ik die ook gekocht!
        Ben mega tevreden heb wel de grootste gekocht ipv de extra foefjes
        Zodat ik voor meerder keren of gasten makkelijk iets kan maken.

  6. Mokie

    Wat is het verschil in effect tussen een slowcooker en een braadpan die je ook lang laat sudderen? Heel benieuwd!

    1. De temperatuur van de slowcooker is (over het algemeen) lager dan in de braadpan en daarom duurt het langer, wat ook de smaak ten goede komt. Omdat er bijna geen vocht verdampt kan het niet aanbakken en heb je er geen omkijken naar. Het is dus heel makkelijk, kan (bijna) niet mislukken en het resultaat is ongelofelijk smakelijk.

      1. Marion

        Dank voor je reactie Annemiek 👍🏼

  7. Jojanneke

    Heerlijk! Snufje kaneel en gerookt paprikapoeder erbij maakt het helemaal af 🙂

    1. Hoi, wanneer moet de scheut melk er bij?

      Bedankt @

      1. Sorry ik heb niet goed gelezen zie ik!

        1. Fijn dat je het gevonden hebt Gaby. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde