Bonne femme schotel

Bonne femme schotel

Deze weldadige bonne femme schotel is mijn favoriete bijgerecht die ik serveer bij een hele gebraden kip uit de oven, of een lekkere krokante kipschnitzel. Iedereen is er dol op!

Ingrediënten

  • 400 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 400 g champignons, in vieren gesneden
  • 300 g wortel, geschrapt en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g doperwten
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 6 kleine uitjes, in vieren gesneden
  • Takje verse tijm
  • 500 ml kippenbouillon van 1 bouillontablet
  • Olijfolie
  • Zout en peper

DSC_9244_800x504

Verder nodig
Grote en kleine koekenpan

Bereiding
Bak de krieltjes in de kleine koekenpan in wat boter, rondom goudbruin.

DSC_9252_800x536

Breng op smaak met zout en peper en schep ze op een bord. Zet zolang opzij.

Bak ondertussen in de grote koekenpan op laag vuur de spekreepjes uit, totdat ze vet beginnen los te laten en gaan kleuren. Voeg de uien en eventueel wat olijfolie toe en bak mee tot ze zacht zijn.

DSC_9254_800x565

Voeg de wortel en het tijmtakje toe, samen met wat kippenbouillon (niet alle bouillon).

DSC_9260_800x536

Voeg genoeg bouillon toe om de wortel zachtjes in gaar te smoren. Als de bouillon bijna verdampt is en de wortel beetgaar, voeg je de champignons en eventueel nog wat extra bouillon toe. Bak de champignons mee, totdat ze zacht zijn. Bak de laatste minuut de doperwten mee.

DSC_9274_800x547

Voeg de aardappels toe en warm alles goed door. Verwijder de tijm.

DSC_9276_800x525

Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Bonne femme schotel

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Franse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. marcel

    hoi annemiek dit is een lekker recept maar ik heb het een keer gegeten met toevoeging van zilveruitej en amserdamse uitjes dat is ook erg lekker

  2. Kitty

    Annemiek, alle recepten die ik van jou maak zijn heerlijk en lukken altjjd. Ook de bonne femme was weer heerlijk en komt op de favorietenlijst ?

    1. O wat een mooi compliment Kitty. Leuk om te horen! 🙂

  3. Marlies

    Ik heb het net gemaakt en het heeft gesmaakt, erg lekker! Staat nu in mijn mapje “lekker eten! ”
    😀 😀

    1. Superleuk om te horen Marlies! 🙂

  4. Els

    Dat was lekker zeg. Dank voor dit recept. Ik kook regelmatig voor een groepje demente ouderen. Eerstvolgende keer ga ik dit voor ze maken denk ik. Ze zijn trouwens ook dol op de pasta met creme fraiche, pesto, zalm en tomaatjes. Alle borden gaan leeg, iedere keer weer een feestje.
    Groetje van Els

    1. Hoi Els, wat leuk om te horen, altijd een goed teken als de borden leeg gaan! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde