Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bonne femme schotel
Deze weldadige bonne femme schotel is mijn favoriete bijgerecht die ik serveer bij een hele gebraden kip uit de oven, of een lekkere krokante kipschnitzel. Iedereen is er dol op!
Ingrediënten
- 400 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
- 400 g champignons, in vieren gesneden
- 300 g wortel, geschrapt en in dunne plakjes gesneden
- 200 g doperwten
- 125 g gerookte spekreepjes
- 6 kleine uitjes, in vieren gesneden
- Takje verse tijm
- 500 ml kippenbouillon van 1 bouillontablet
- Olijfolie
- Zout en peper
Verder nodig
Grote en kleine koekenpan
Bereiding
Bak de krieltjes in de kleine koekenpan in wat boter, rondom goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper en schep ze op een bord. Zet zolang opzij.
Bak ondertussen in de grote koekenpan op laag vuur de spekreepjes uit, totdat ze vet beginnen los te laten en gaan kleuren. Voeg de uien en eventueel wat olijfolie toe en bak mee tot ze zacht zijn.
Voeg de wortel en het tijmtakje toe, samen met wat kippenbouillon (niet alle bouillon).
Voeg genoeg bouillon toe om de wortel zachtjes in gaar te smoren. Als de bouillon bijna verdampt is en de wortel beetgaar, voeg je de champignons en eventueel nog wat extra bouillon toe. Bak de champignons mee, totdat ze zacht zijn. Bak de laatste minuut de doperwten mee.
Voeg de aardappels toe en warm alles goed door. Verwijder de tijm.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Franse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
om 15:49
hoi annemiek dit is een lekker recept maar ik heb het een keer gegeten met toevoeging van zilveruitej en amserdamse uitjes dat is ook erg lekker
om 19:55
Annemiek, alle recepten die ik van jou maak zijn heerlijk en lukken altjjd. Ook de bonne femme was weer heerlijk en komt op de favorietenlijst ?
om 11:11
O wat een mooi compliment Kitty. Leuk om te horen! 🙂
om 19:19
Ik heb het net gemaakt en het heeft gesmaakt, erg lekker! Staat nu in mijn mapje “lekker eten! ”
😀 😀
om 16:09
Superleuk om te horen Marlies! 🙂
om 18:51
Dat was lekker zeg. Dank voor dit recept. Ik kook regelmatig voor een groepje demente ouderen. Eerstvolgende keer ga ik dit voor ze maken denk ik. Ze zijn trouwens ook dol op de pasta met creme fraiche, pesto, zalm en tomaatjes. Alle borden gaan leeg, iedere keer weer een feestje.
Groetje van Els
om 08:11
Hoi Els, wat leuk om te horen, altijd een goed teken als de borden leeg gaan! 🙂